All

Ska ta en resa till the dark side of the moon. Precis som för apollo så förväntas radioskugga på månens baksida, inget man kan göra något åt. See ya soon, när inspirationen åter är väckt.

Day

Kul jul igår, riktigt trevligt. Fick trevliga julklappar som t.ex några böcker och ett spel. Inte helt frisk dock och det visade sig idag. Mår riktigt kasst och är bra irriterad då jag missade både bandyn och kvällens utgång. Men va är väl en bal på slottet?


Bild från några dagar sen när tobbe kom över. Kul kväll va det. Läggs fler bilder på Facebook senare..


Jul, almost

Jul, jul och jul. Alla skriver om den och jag nämner den väl i all hast. Visst är det jul på många vis, men saknar den gamla känslan över att få presenter. Kommer ju inte direkt ha svårt att sova och sen vakna jättetidigt för att springa ner och skaka och klämma på alla klappar och känna avundsjukan eftersom brorsan fick det största paketet under granen. Men vi ska väl alla växa upp, mer eller mindre. Helt vuxen ska jag aldrig bli, men jag får väl acceptera att vissa delar av mig blir vuxen.

Har precis käkat årets första julskinka och det smakade gudomligt! Den grisen dog inte förgäves. I morgon blir det att hälsa på kusinerna och äta god mat, se på Kalle och byta klappar. Helt lagom och mycket mysigt, hoppas på att tomten skaffat mig någon spännande bok, lite tomt nu när jag läst ut de flesta av de jag hade på lager..

Ska också skriva nån rad om att allas våran tobias tog körkort idag! Riktigt kul tycker jag! Han är i skrivande stund på väg ut hit och vi får se vad som händer, fick ett infall till att vi skulle tända eld på käglorna och kasta lite med dem, skulle vara sjukt kul då det är länge sen sedan, om ifall så kan ni väl läsa om skogsbränder i mellansverige i morgon. Men det är nog ingen fara.. Juggle or burn!

Slut

Jag är utmattad, helt slutkörd. Läst ut The Game och jag tror jag sträckt någon ögonmuskel eller liknande. Nu behöver jag vila..

Waiting on a sunny day

Lugna dagar, mycket lugna dagar. Halvsjuk och orkeslös kan sammanfatta min vardag nu i juletid. Inte många knop har gjorts idag, städade i alla fall rummet och rakade mig. Måste få in en rutin på det då det alltid ska behöva gå alldeles för långt innan man rakar bort skägget, ska ju inte behöva se ut som en luffare varje gång. På eftermiddagen blev det att hälsa på kusinerna och ta en fika. Börjar få dåligt samvete nu när jag inte gjort min engelska uppgift ännu, men jag vet inte, känner mig sjukt blokerad i huvudet. All fantasi är liksom som bortblåst, vilket kanske märks här också... Får ta och tvinga mig att skriva den i morgon.

Dessutom har jag en blåsa på tungan och det går mig på nerverna. Funderar på att tugga av den på några strategiskt valda punkter. I nuläget väger jag fördelar mot nackdelar..

City of ruins

Som väntat har jag fastnat helt i The Game, passande nog är min kropp kraftlös inför en kommande förkylning så känns helt rätt att sitta och läsa i en fåtölj framför en brasa och med en spinnande katt vid fötterna. Stör mig en aning på att boken är på svenska, men jag föll för latheten att faktiskt ha den på sitt eget språk. Dock får man svälja en del översättningar som är helt gräsliga. Wingman har de översatt till rotekompis, för att ta ett exempel. Neil Strauss är dock ett geni grundat på vad jag läst hittills.

Mysigt att mormor och morfar kom upp idag. Alltid trevligt när släkten är närmare, fick hjälpa till att släpa in en till soffa som de köpt till grannhuset, fanns tydligen inte tillräckligt med soffplatser när mormor skulle få besök senare.. Nej nu ska jag återgå till min bok och försöka att kurera min förkylning.

The Game

Eftersom jag igår avslutade Shantaram så är jag nu boklös. Sitter och funderar på om jag ska fortsätta att vara det nån dag eller börja med The Game eller Spelet som man försvenskar det till. Ska bli spännande att läsa denna omtalade bok om raggningstekninker. Många säger att den är riktigt bra och förhoppningarna har börjat bli ganska höga. Tror jag sitter och skjuter lite på det omedvetet, kan det vara så att boken ska förändra min syn på raggning. Är det sista gången jag sitter här och har den syn på livet som jag faktiskt har, chansen finns ju faktiskt att Spelet kan revolutionera mitt liv. Antagligen kommer den inte göra det, men kanske. Är lite spännande.

Sen att i bokens inledning förtäljer:

Män kommer att förneka det.
Kvinnor kommer att betvivla det.
Men jag ger er sanningen här,
osminkad, sårbar och oroande äkta.
Jag ber er om förlåtelse i förväg.


Detta kanske kommer förändra mig. Vem är jag när jag slutat läsa, en av Strauss lärljungar? 

Whole

Okej, jag erkänner att jag kanske överdrev igår och lät mina negativa känslor ta över lite. Vet att det inte är så mycket att bli förbannad över men det är sån jag är. Jag har svårt att nöja mig med medelvägen och att man ska vara så nära att det nästan  är löjligt gör mig mest bara sur. Hellre fria än fälla kunde man ju hoppas på men inte var det så. Eftersom jag var så sur så blev det en dag med terapi för mig. Grävde ner mig och sträckläste ut boken Shantaram. Var så skönt att ta sig bort från allt, släppa nuet och transporteras bort i bokens värld. Satt hela dagen och hela kvällen och somnade rätt så utmattad efter att ha avslutat boken. Alla som gillar att läsa borde läsa den, även fast den låg på 1000 sidor hoppades jag fram mot slutet att den inte skulle ta slut. En otrolig prestation som någon kritiker hade sagt, och jag håller med. Boken kommer dessutom filmatiseras, viket jag har blandade känslor inför. De kommer antagligen kunna göra en riktigt bra film av den, men alla vi som läst boken förstår att de aldrig kommer kunna fånga känslan och all handling som finns i boken. Så den som känner sig lat och hellre väntar gör fel, läs boken, för den kommer slå filmen med hästlängder. Tilläggas bör att Johnny Depp kommer ha huvudrollen enligt rykten.

Idag har jag klippt mig och ska kila in till Tobbe sen. Blir en lugn dag, vilket känns helt rätt.

kass

Fan va allt suger, blir så irriterad

Nono

Och om det gick bra att räkna matte i förrra inlägget så var det inte samma känsla på provet. Blev nog ingen höjning där inte.

You can't break free

Ohyeah, inne i ett flyt nu. Alla mattetalen jag ger mig på lägger sig ner och sprattlar och löser sig. Fan va härligt det känns, smågodis har det också intagits en del och ur högtalarna sjunger Bon Jovi. Livet leker just nu i denna sekunden. Fan va enkelt allt kan vara ibland.

My heart is like an open highway
Like Frankie said "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
It's my life

Slash

Paket, paket och paket. Härliga att få lite paket, fick julklapp från Vovlo idag. Hade tydligen varit snäll hela året och det belönar ju tomten som sig bör. I år fick vi ett riktigt "flyttahemifrån" paket med en ordentlig stekpanna och lite smått och gott. Blir bra den dagen man står i sitt eget, antagligen sparsamt, besmyckade kök och ska laga sig något att äta. Tack tomten..

Fick även paket från posten och det var två böcker jag beställt. Blev sugen på att ha något att läsa så beställde The Game och Slash. Så nu är det bara att läsa de kvarvarande 400 sidorna i Shantaram så kan jag sätta tänderna i mina nya böcker. Ska bli intressant att läsa biografin om Slash, kan bara fantisera om alla fantastiska händelser han varit med om.. Riktigt härligt att läsa lite nu igen, speciellt eftersom det är så sparsamt med saker att se på tv. Men det får bli ett ryck på lovet, nu finns det fortfarande matte att plugga.

Empty sky

Slut på kemi, fan va härligt. Ska man analysera provet så skulle jag tippa en gyllene medelväg, inte dåligt och inte bra. Vilket är ett resultat jag själv hatar men har lärt mig att acceptera då och då. Men man kan ju inte kunna allt, som någon bildad människa skall ha sagt. Nu är en i alla fall det största skolprojektet avbetat inför jullovet, inte för att jag tar paus med det, nu väntar matten tills på onsdag. Har bestämt mig efter många om och men att jag inte har något att förlora på att skriva ett prov till och bara att bita i det sura äpplet och plugga. Nog om skolan, börjar ju bli alldeles för långrandiga inlägg..

Vad ska man då göra på jullovet då? Det känns som en utomordentlig sak att fundera över, jag har i alla fall kommit på några saker jag ska göra.
Ett: Åka skidor, så länge sen att det ska bli spännande att se om det sitter kvar eller om man glömt bort det, fast det tror jag inte, no worries.
Två: Äta fruktansvärt mycket julmat.
Tre: Träna, om man äter mycket ska man träna mycket.
Fyra: Åka bort, vart vet jag inte, men resa måste man ju göra. Får ta och hälsa på någon trevlig människa.

Tips på musik för den som bryr sig, albumet The Rising med Springsteen är en pärla. Perfekt December musik.

You're missing

Dagarna rullar på och har inte orkat skriva något här. Men för att summera lite så har det varit en del umgänge och mycket kemi denna helgen. Spelade en rafflande omgång av Svea Rike hos Henrik i fredags och spelet släppte fram alla känslor man förknippar med brädspel. Riktigt trevligt kväll var det och antagligen ett spel som kommer spelas fler gånger i framtiden. Bäst var nog de många händelsekorten som man kunde spela ut när man ville i spelet. När Jesper tillexempel fick sin drottning dödad, två gånger i rad av sådana kort.

Lördagen bestod av plugg, "bandy" och sedan fest hos henke. Blev lugn kväll för mig och tidigt i säng, sov dock riktigt länge och kände mig inte alls speciellt pigg. Dagen har bokstavligt talat spenderats med näsan i kemipapprena och med Bruce Springsteen i öronen. Slår fortfarande ett slag för Spotify som är grymt, har lyssnat igenom säkert fyra live plattor med the Boss idag.

Have you thrown your senses to the war or did you lose them in the flood?

Schema

Lugn dag idag med kemiplugg, går ganska bra och ska läsa mer i morgon. Funkar riktigt bra att plugga i grupp, hade en liten studiecirkel med tobbe, måård, jeppe och johanna idag. Blir ett pass till i morgon, lika bra så man lär sig skiten. Nya schemat lades upp idag på internet, såg verkligen inte dåligt ut, vi har ju gått omkring och hoppats på en lugnt schema efter julen och visst är det det. Har i princip 2-3 lektioner måndag- onsdag och sen verkstad torsdag/fredag. Ska bli så skönt att inte ha fulla dagar, är riktigt nöjd!

Nu blir det tacos med familjen och sen åka in till Henke och göra ett nytt försök på brädspelet Svea Rike!

Next

Känns som ett ypperligt tillfälle att klaga lite, är typ ett dygn sen man åt och det börjar gå mig på nerverna. Sjukt viktig känsla att äta egentligen och inget man vill gå utan ett längre tag. Annars så händer det inte ett skit, inte gjort någon matte på grund av bristande energi men har i alla fall läst lite kemi. Så dagen har inte bara vart kass, men mestadels. Spotify är i alla fall kul.

Dagens u-lands problem, svält.

Spotify

Har börjat pluggandet nu, matten gick riktigt dåligt så just nu är det halvtidsvila och jag sitter och surfar runt i Spotify. Inte alls bra att jag fick hem det igår då det är en stor anledning till att inte plugga. Fattar inte riktigt hur det kan vara så snabbt, men är riktigt imponerad av omfattningen och snabbheten. Känns helt klart som att det är framtiden som tagit ett steg närmare.  Kanske ska nämna för den som inte vet att Spotify är ett program som streamar musik från internet, lite som att ha itunes med nästan oändligt bibliotek.

Så nu när jag skrivit finns det nog inga mer bra ursäkter kvar så finns bara att axla kemiboken och börja nöta. Börjar redan känna mig hungrig, dåligt tecken tycker jag.

Blackest eyes

Skjuter saker på framtiden är min sysselsättning i skrivande stund. Blev distraherad av nya avsnitt av How I Met Your Mother och Big Bang Theory och lite godis som var över från igår, nu känner jag mig fortfarande lika omotiverad att börja studera kemin och matten som innan. Inte för att jag inte har tid, har fruktansvärt mycket tid, kanske det som är problemet. Men får ta och börja läsa snart, annars hamnar jag i den vanliga sitsen av att sitta i sista sekunden och läsa. Men tror på mig själv och i morgon kommer jag garanterat få tonvis med saker gjorda..

Juletider på allvar nu då reklamfilmerna med underkläder i julestil har kommit, så elegant och så enkelt, tror det var lindex som körde sin och nu börjar man ju fundera på vart H&M har sin, brukar ju alltid komma en "chock" reklam från dem som får hela det konservativa Sverige att sparka bakut. Själv längtar jag och tycker det är en bra tradition man börjat på. Mer reklam i den stilen i rutan.

Personal refugee

Sitter här och tuggar chinapuffar medans jag läser om mina släktingar som kamperar i Thailand, sol bad och lugn vardag i stora drag och tycker inte det låter helt fel såhär när det är ett regningt december. Om man skulle nämna något om fysikprovet så tror jag det gick bra, över förväntan faktiskt. Återstår bara att se vad det riktiga resultatet blev. Inte mycket kvar i skolan förutom två prov, storlek större. Ska ägna resten av veckan och helgen i deras tecken och det kommer förhoppningsvis ge resltat. Men idag kände jag mig ärad en vilodag och därav också lite godis. Inte många tankar nu, har inte direkt haft tid eller ork att filosofera något speciellt. Boken Shantaram är dock riktigt bra tycker jag och just nu läser jag med en äcklande fascination om fängelseförhållandet i Bombay. Halva boken utläst, halva kvar.

Timmar

Dagen har i princip flugit fram, timmarna tickade iväg snabbare än väntat. Åkte till Örebro med agendan Julklappsjakt i huvudet, släppte av föräldrarna på Ikea och hoppade in på Marieberg. Eftersom jag shoppar sällan, aldrig med vissas måttstock, kände jag inte igen mig alls då de byggt om hela stället. Trevligt tänkte jag och började flanera runt bland butikerna. Självklart blev det inte många, eller ja, inte en enda julklapp som införskaffades. Köpte lite kläder och blev riktigt nöjd, tänker inte gå in mer specefikt då detta då kan uppfattas som en mode-blogg och det vill vi ju verkligen inte..

Som man kanske kunde ha förstått var jag klar rätt så snabbt och fick rätt mycket extra tid till att vandra omkring i köpcentrat då mor och far skulle ta sig igenom både Ikea och diverse andra ställen. Fick en glimt av Markolio som tydligen fortfarande är "känd" och satt och signerade lappar vid ingången, annars så spenderade jag en lång stund på en bänk och filosoferade över människorna som vandrade förbi i all julstress.

Väl hemma och trött som efter, ja shopping eller hinderbana, har jag satt tänderna i fysiken ännu en gång. Sista timmen har faktitiskt varit relativt positiv och ännu ska man ju inte sova. Det roliga räcker ju av någon anledning så otroligt länge.

Pro

Produktiv lördag. Förklaring följer, kikade på Oldsberg och Co igår kväll och rundade av med Robins. Efter det kände jag mig sömning och la mig och sov, kändes lite fel att sova så tidigt en fredagkväll men ack så skönt det var. Vaknade idag vid en alldeles för tidig timme och tvingade igen ögonen för en stunds dvala. Vad har då vart produktivt denna lördag, jo utvilad som jag var blev det den vanliga städningen och sen hårda, teoretiska, tag för att greppa fysiken. Hittils har det varit blandade resultat med den, mycket jag inte fattar och måste säga att detta kapitel om vågor inte direkt får mitt hjärta att bulta snabbare. Det blir inte roligare av att mina anteckningar består av stora informationsmässiga hål från lektioner jag missat.

Tanken på att åka till Örebro skjuts till morgondagen då resten av familjen skulle dit. Blir att ströva runt och leta lite julklappar och kanske något till en själv också. Dagens I-landsproblem är att inte ha något att önska sig i julklapp. Ett problem som drabbat mina föräldrar ett antal gånger. Alltid har det stått "Överraska mig" på mina klapplistor, något jag tyckte var bekvämt men nu förstår inte alls är speciellt kul för den som ska köpa presenten. Står det så på mina barns önskelistor i framtiden är det nog bara för den gången, för överraskade skulle de nog bli om de inte fick något. Suprise Suprise ungar, detta hade ni inte räknat med, och god jul.

Psych

Ännu en vecka har snart passerat känns det som, sjukt fort går tiden nu när den närmar sig ledighet. Har kännt mig sjukt isolerad på sistone och mest bara suttit hemma och filosoferat, vilket är riktigt farligt för psyket. Var därför väldigt viktigt att åka och hälsa på Tobias idag och bara få diskutera omöjliga och möjliga saker några timmar. Synd att killen ska vara så sjukt uppbokad med saker hela tiden annars skulle han få fungera som min hjärnskrynklare på heltid.

Lite updates från skolbänken är att jag i princip är klar med kurserna i verkstan och känner mig nöjd med resultaten där ute. Har räknat lite och kommit fram till att det är fem dagar kvar i skolan som jag ska gå på innan jul och tre prov att göra. Så i morgon och på söndag blir det att bita i det sura äpplet och ta tag i fysiken. Har ju haft en del hinder men kan ju inte skylla på det känns det som, blir några timmar sen, det har jag bestämt.

Nu blir det publik service med På Spåret tillsammans med Sveriges äldre befolkning.

Shantaram

Hjärnan känns bra blockerad såhär på Torsdagsförmiddagen. Sovit lite dåligt dessa dagar då läkaren sa att det kunde vara en bieffekt av medicinen. Vet inte om det är medicinen eller om det bara är psyket som spökar, skulle säkert sova mycket bättre ifall han inget sagt. Men är väl så kroppen fungerar och är väl bara ett bra tecken på att placebo fungerar åt motsatt håll också. Försöker vara lite pruduktiv nu när jag ändå är hemma så har börjat på engelska rapporten som ska in innan jul, men som sagt är ganska blockerad. Blir mest att sitta och läsa, skönlitteratur alltså, men det är ju något det också. Boken heter Shantaram och är en skrämmande tjock bok som ger den klene riktiga biceps ifall man får för sig att inta ryggläge. Boken handlar om en Australiensare som begår väpnat rån för att klara av sina knarkskulder, han åker fast och rymmer sedan ur fängelset och hamnar i Bombay. Tycker att det är intressant att läsa om Indien som verkar vara ett spännande land även om författarens stil minst sagt kan sammanfattas med att han har en förkärlek för superlativ och målande beskrivningar av människors utseenden. 150 sidor avklarade, 750 kvar..

Annars så är armen lite svullen efter de dagar man hade en nål instucken i den. Känns lite underligt att inte kunna räta på den och börjar fundera på hur länge den ska vara stel och mest obrukbar. Men repar sig nog snart.

Home

Äntligen hemma nu, käkade nyss och det är fan det bästa. Gud vad jag saknade det under helgen, skönt at julen är på gång så man kan få frossa riktigt ordentligt. Bra tajming. Fått lite mer medicin annars och ska in på tester senare så inte mycket nytt. Tar det lugnt nu och ser hur medicinen fungerar och pluggar ikapp, vilket kan behövas. Trevligt att få sova i sin egen säng också. Hemma bäst

Feel

Nu har halsduken hamnat runt halsen för det är fan inte varmt här. Ingen mer dropp för mig tror jag vilket känns bra, lite större rörelse frihet då man inte behöver dra runt på droppställningen vart än man ska heller. Inte mycket att göra såhär en måndag eftermiddag, har vandrat runt lite och kollat runt. Det är jag och sen 70+ som vistas här, känns som att vi har mycket gemensamt. Men hoppas på att få åka hem i morgon, skulle som sagt vara trevligt, vilket jag skrivit ett antal gånger nu om jag tänker efter. Känns som att det är lätt att bli långrandig på ett ställe som detta, tankarna blir lite begränsade på så små ytor känns det som. Inte lätt att se the big picture när man är instängd i ett litet kliniskt rent rum. Hoppas det är något kul på tv ikväll!

Slow passing time

Lite mer uppdateringar, träffade en ny läkare idag, verkar som en bra kille. Snackade lite och det verkar som att jag ska få åka hem i morgon, förhoppningsvis. Har även fått äta lite nu, en orostad vit macka med ost. Kanske inte tycks vara mycket för världen men trevligt att tugga på något. Kanske ska beställa in en till snart, är fortfarande hyggligt hungrig. Annars händer det inte så mycket här, passade på att fly rummet då det kom några snubbar som skulle dra tv-kablar så nu sitter jag här i konferensrummet igen. Jesper och Magnus var här för ett tag sen och kollade så att jag levde, något som var riktigt schysst tycker i alla fall jag. Annars kan väl dagen mest sammanfattas med dålig tv och en massa väntan. Skulle vara skönt att få komma hem och sova i en riktig säng, inte direkt hästenssängar man sover på här. Men jag ska väl inte klaga, är ju billigt att bo här. Ingen mat/godis eller bensin har ju gått åt under helgen så de egna finanserna frodas ju av detta besöket. Alltid något..


RSS 2.0